Колеги някой знае ли колко вата е заводското CD ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Препоръчайте озвучение
Collapse
X
-
По принцип нашите Алфички имат много добро фабрично озвучение,моята е също с шест говорителя фабрично:четири във вратите и два на кората отзад,а иначе разчитам на едно cd айва,което ми върши доста прилична работа.
За съжаление обаче с нарастването на егн-то на колата ми се налага да почна да подменям говорителите,тъй като мембраните им са започнали да се отделят от основата уви.
Comment
-
За 250 лв си намерих пълен комплект заводско BOSE и се родих. Съветвам те да направиш същото:
1. За този бюджет няма да направиш по-хубава афтърмаркет музика от Босето, даже напротив
2. Всичко си е плъг енд плей - тубата ти е отзад, говорители, инсталации, всичко. Най-много да се наложи да пуснеш един кабел от усилвателя до акумулатора, ако нямаш заводски и един кабел от плеъра.
3. Инженерите от Bose са си изчислили озвучението спрямо обема на автомобила и да звучи всичко оптимално добре, без да се налага да откриваш топла вода.
4. Босето си е Босе - може да е на 10 години, но пак е по-добре от някой Херц.
Ако размислиш и пиши мога да ти помогна с монтажа, който въобще не е толкова плашещ.'06 Alfa Crosswagon Q4
Comment
-
@ducaticorse даваш страшно добра идея!!! Само че имам няколко (сигурно доста тъпи) въпроси:
1) моето бебче е 156 преди фейс-лифт, има ли смисъл изобщо
2) при Босе-то си има и усилвател, който е на тубата отзад, нали? За това трябва да се прокара кабел до акумулатора и до плейър-а, нали така? Това, обаче, означава, че и с най-обикновено CD за 50лв. ще изкарвам същия звук.
3) Имаш ли идея този усилвател дали е "само" за 4-те колони на вратите + тубата или има изходи и за 2-те отзад на кората на багажника (като при мен); и ако няма, ако се вържат заедно с тези на задните врати, какъв ще бъде резултатът?
4) Къде се слага тази туба отзад?
П.С. Сега се сещам – то ще трябва да се прокарват кабелите от всеки говорител до багажника отзад?!Last edited by maf107ezk0; d.m.y г., 02:01.
Comment
-
1. Винаги има смисъл
2. Да започнем, че това, за което говоря е за 147, при 156 не знам как е. На 147 обикновено от стоковата инсталация има изведена букса до отляво в багажника, която се закача за усилвателя с тубата. Да, обаче на някои коли като при мен я нямаше тази заводска букса и си прекарвах кабел от плюс на акумулатора до отзад до усилвателя. Като на до 15-20 см от акумулатора сложих предпазители. Има босе усилватели с един пин и с два пина, демек с един или с два кабела. Няма голямо значение дали са ти един или два. Моя беше с два и два кабела 2.5 мм2 си ги прекарах с два бушона по 15А. Това със СД-то не го разбрах, но няма как с 50 лв да изкараш звук като на БОСЕ-то, просто говорителите са насрани най-малкото.
3. Не знам как е при 156. Има ли при 156 изобщо заводски говорители и на кората и на вратите?
4. При 147 е отзад в багажника отляво зад една кора, предполагам и при 156 е някъде там.
Успех'06 Alfa Crosswagon Q4
Comment
-
Проблемът не е, че афтърмаркет говорителите са кофти, а че се избират такива с неподходящи параметри. Другият проблем е, че не се поставят отделни говорители за ниски, средни и високи честоти, обикновено се поставят един говорител с честотен диапазон 70-20000 Хц и пищялки, като се разчита на честотното разделяне на ЦД-то и си мислят, че имат музика. Трето - разположението на говорителите обикновено се избира произволно, а трябва да се избира в зависимост от параметрите на говорителите. Четвърто - акустична обработка на купето с пяна, силикон и т.н. Има доста неща в звукотехниката, които са от значение и трябва да бъдат спазени за да имаш качествена музика в колата, като например филтри за разделяне на честотния спектър, бас-рефлекс на тубата (обаче изчислен, а не произволно изкопана дупка в тубата). А ако си баш маняк ще си купиш говорители с неодимови магнити (разбирачите знаят какво е неодимов магнит). Освен това Босето не е нищо особено и не виждам с какво е по-специално от високоговорителите на Накамичи, които като фирма са малко по-добри от Босе. А да не говориме, че повечето Босета са на по 15-ина години и параметрите им нямат нищо общо с тези, когато е било ново, просто всичко старее и влиза прах, мембраните губят своята еластичност, резонанса вече не е същия, магнитите лекинко са се размагнитили. А качествената музика, която се монтира в премиум клас колите не е Bose, а Burmester, Mark Levinson, Bang & Olufsen, Bowers and Wilkins, Naim. Босе е бюджетна музика, която просто е добре сметната за акустиката и обема на Алфа Ромео и нищо повече, това е.Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.
Comment
-
^^^ Абсолютно съм съгласен за всичко написано. Тук сега ще изглежда все едно си противореча с първия ми пост, но той беше насочен предимно за музика до 250 лв. Ако не се лъжа това беше споменал автора като бюджет. И съобразено с това колко си струва да налееш за музика в кола, която започва в мобилето от 3к.
Доста време си карах алфата с гадната музика и бях свикнал с това отвратително нещо. Като вързах Босето бях супер доволен и още си го набичвам де, друг избор нямам. Сега ми умаля де естествено. Но съм карал и съм се возил в други по-нови и по-премиум коли с B&O, имах удоволствието веднъж да карам за един ден и една Panamera с Burmester и като се качих 5 минути по-късно в Алфата ми идеше да се изпикая на Босето. Но това са съвсем други коли.
Така че, да, в никакъв случай не мисля, че е нещо особено, но в сравнение със стоковата музика е на светлинни години, добър бюджетен мод е, а и нещо много важно за мен е - няма голфаджийски туби в багажника и всичко си е сток.'06 Alfa Crosswagon Q4
Comment
-
Първоначално публикувано от ducaticorse Покажи съобщениеЗа 250 лв си намерих пълен комплект заводско BOSE и се родих. Съветвам те да направиш същото:
1. За този бюджет няма да направиш по-хубава афтърмаркет музика от Босето, даже напротив
2. Всичко си е плъг енд плей - тубата ти е отзад, говорители, инсталации, всичко. Най-много да се наложи да пуснеш един кабел от усилвателя до акумулатора, ако нямаш заводски и един кабел от плеъра.
3. Инженерите от Bose са си изчислили озвучението спрямо обема на автомобила и да звучи всичко оптимално добре, без да се налага да откриваш топла вода.
4. Босето си е Босе - може да е на 10 години, но пак е по-добре от някой Херц.
Ако размислиш и пиши мога да ти помогна с монтажа, който въобще не е толкова плашещ.
Иначе не е лош вариaнт,аз лично за по добър ефект изолирах всички врати добавих още един буфер,
Двата са с отделни усилватели и усещането е съвсем другоAlfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic
Comment
-
Искам само да вметна , че цялата слава на фирмата Накамичи се дължи на няколко легендарни касетъчни дека и относно СД са произвеждали за Лексус , но дефакто от мига в който се пробват да правят цифрови устройства започват да затъват / в крайна сметка фалират/. Та ако някой иска vintage дек - да търси Накамичи , ако търсите аудио за колата - не е вашата марка.Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
Peugeout 2.2 HDI 133+++
Alfa 159 +++ next
Comment
-
Comment